Arto Painilainen

TAUSTAA ITSESTÄNI

Aloin oman kuntoiluni tosimielellä alle parikymppisenä 1960-luvun loppupuolella. Siihen on kuulunut ensisijaisesti kuntosaliharjoittelua, juoksua, hiihtoa, kävelyä ja pyöräilyä.

Valmistuttuani peruskoulun opettajaksi vuonna 1973 hoidin virkaa lähinnä ala-asteella. Opetin myös jonkin verran yläasteella ja lukiossa. Minulla oli mahdollisuus työssäni olla myös erityisopettajana jonkin aikaa sairaalassa, tarkkailuluokalla, maahan muuttaneille vietnamilaisnuorille sekä opettajana kehitysvammaisille suomalaisille lapsille ja nuorille.

Opettajan virkani ohella toimin eri puolilla Suomea kuntosaleilla ohjaajana ja valmentajana (esimerkiksi kehonrakennus ja pyöräily) vuodesta 1975 vuoteen 1995 asti. Seinäjoella minulla oli oma kuntosaliyritys 1980-luvun alkupuolella parin vuoden ajan. Vuodesta 1995 eteenpäin aina tähän päivään olen antanut henkilökohtaista opastusta muilla tavoin.

Lopetettuani opettamisen lapsille ja nuorille jatkoin työtä pelkästään aikuisten parissa: esimerkiksi päihdeongelmaiset (alkoholi, huumeet ja lääkkeet), vanhukset ja syöpäpotilaat.

Olen aivan alusta asti seurannut ahkerasti kaikkea liikuntaan liittyvää tietoutta kirjallisista julkaisuista ja viime vuosina myös päivittäin nettisivuilta ja minulle tulevista lukuisista sähköposteista (Suomi, Ruotsi, Saksa, Iso-Britannia, USA, Kanada ja Australia).

Lisätietoa:

Arton historiaa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nina-tyttäreni vuonna 2005 tekemä Mafioso-maskeeraus

Joitain someyhteyksiäni: FacebookTwitterG+Pinterest.

 

Tämän hetken tiedonsaantini

Tässä lista joistain kansainvälisistä valmentajista, jotka lähettävät minulle säännöllisesti sähköpostia:

  • Alayon, Anthony / Ballantyne, Craig / Barban, John / Brink, Will / Cressey, Eric / De Los Rios, Isabel / Del Monte, Flavia / Del Monte, Vince / Dr. Charles / Elkaim, Yuri /  Hayward, Lee / Heinze, Sue / Holman, Becky & Steve / Labrada, Lee / Leon, Kyle / Marion, Joel / Michaels, Jillian / Nilsson, Nick / Pakulski, Ben / Poliquin, Charles / Rivera, Hugo / Romaniello, John / Stoppani, Jim / Westerdal, Mike.

Tiedon lisälähteitä:

  • Sähköposteja saan myös kuntoilulehdiltä ja muilta terveyteen liittyviltä lähteiltä niin Suomesta kuin englantia puhuvista maista.
  • Facebookin sivuilleni tulee päivittäin suuri määrä postauksia kaikesta kuntoiluun ja terveyden ylläpitoon liittyvästä niin yksityishenkilöiltä kuin yhteisöiltäkin.
  • Youtubeen olen tilannut suuren määrän kuntoiluun liittyviä kanavia.

 

Miksi Sinun kannattaa tilata itsellesi henkilökohtainen ohjelma juuri minulta

Minulla ei ole Personal Trainer -titteliä, johon koulutuksen kesto on esimerkiksi 29 päivää (opetustunteja 185). Sen sijaan minulla on:

  • 67 vuoden elämänkokemus kaikenlaisten ihmisten parissa
  • 50 vuoden omakohtainen monipuolinen kuntoilukokemus
  • 40 vuoden valmentajakokemus, josta kuntosaliohjaajana noin 15 vuotta opettajaviran ohessa

Noita kaikkia kolmea ominaisuutta et löydä kuntosalien Personal Trainereilta. Pelkkä treeni- ja ravintotieto ei riitä kuin pinnan jonkinmoiseen ehostamiseen. Kuntoremontti kun vaatii myös sisäistä muutosta. Etenkin jos olet keski-ikäinen tai seniorikansalainen, ei 20-30 -vuotias PT välttämättä ymmärrä Sinua ja tarpeitasi.